misto-gotove-do-pogirshennya-pogodnikh-umov-kiyan-poperedili-pro-nablizhennya-snigopadiv

Київ накриють снігопади: жителів столиці попросили відмовитися від власних автомобілів

 • 17424 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Протягом найближчих кілька днів у Києві прогнозують снігопади, людей закликали на час погіршення погодних умов користуватися громадським транспортом. Про це інфомує УНН із посиланням на Facebook першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Деталі

"У Києві погіршуються погодні умови, синоптики прогнозують снігопади у кілька найближчих днів. Нагадую, що у місті працюють пункти обігріву, куди може звернутися кожен, хто потребую допомоги у ці морозні дні та під час негоди. Також на період погіршення погодних умов діє обмеження на в’їзд у місто великогабаритного транспорту, що дає нам змогу розвантажити дороги, а вранці та ввечері мінімізувати затори", — написав Поворозник.

Він додав, що до роботи в посиленому режимі вже готові дорожники. Спеціальну техніку КК "Київавтодор" розташовують на вихідних позиціях ще до початку опадів, щоб  оперативно розпочати обробку протиожеледними засобами та прибирання снігу.

Для очищення вулиць загалом залучили 458 одиниць основної і 128 одиниць додаткової техніки.

"Як завжди, у період погіршення погодних умов закликаю містян за можливості не використовувати особистий транспорт, а надавати перевагу громадському. Водіям нагадую, що припарковані автомобілі не мають заважати роботі спецтехніки, аби їх не довелося евакуювати. І будь ласка, будьте пильними та обережними на дорогах!" – підкреслив Поворозник.

Він також зазначив, що столична інспекція благоустрою у період посилених опадів ретельно контролює снігоприбирання на балансових ділянках. Сніг біля будівель та споруд мають прибирати, і власники несуть персональну відповідальність.

За ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Для фізичних осіб – 340-1360 грн, для посадових осіб та підприємців - 850-1700 грн.

Нагадаємо

20 грудня через прогнозоване похолодання у Києві запрацювали пункти обігріву.

У зв'язку з погіршенням погодних умов великогабаритному транспорту тимчасово обмежили в’їзд до Києва.

Українські Національні Новини

Київ