mistseva-vlada-vidteper-vstanovlyuvatime-tarifi-na-opalennya-nkrekp

Місцева влада відтепер встановлюватиме тарифи на опалення – НКРЕКП

 • 30663 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передала право місцевим органам влади встановлювати тарифи на опалення, а також затверджувати плани розвитку виробників і постачальників теплової енергії. Про це йдеться у заяві регулятора, передає УНН.

Цитата

“На виконання ініціатив уряду та підтримуючи відповідні позиції Мінрегіону, місцевих органів влади, асоціацій та громадських організацій щодо децентралізації влади, регулятор на відкритому засіданні 7 липня 2021 року прийняв постанову НКРЕКП "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання...Таким чином, встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що місцевій владі передається державне регулювання 28 суб'єктів господарювання, які виробляють, транспортують і постачають теплову енергію.

Голова комісії Валерій Тарасюк наголосив, що регулятор здійснюватиме методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні, та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності.

Нагадаємо

Як писав УНН, із липня кияни отримають рахунки з авансовим платежем за опалення і за бажанням можуть оплатити опалення наперед, щоб менше сплачувати взимку.

29 червня уряд залишив незмінним тариф на електроенергію для населення.

Українські Національні Новини

Економіка