mistsevi-vibori-2020-kogo-obirayut-koristuvachi-telegram-kanaliv-u-mistakh-z-populyarnimi-chinnimi-merami

Місцеві вибори-2020: кого обирають користувачі Telegram-каналів у містах з популярними чинними мерами

 • 11522 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Варіант перемоги того чи іншого кандидата на посаду президента, мера чи народного депутата намагаються спрогнозувати політологи, соціологічні дослідження та навіть букмекери. Напередодні місцевих виборів-2020, які відбудуться вже 25 жовтня, УНН дослідив: кого обирають користувачі Telegram-каналів у містах з популярними чинними мерами.

Так, за результатами опитування більше 8 тисяч підписників Telegram-каналу "Харьков Life", одноосібну перемогу з суттєвим відривом – 77% отримав чинний мер Геннадій Кернес, а його найближчий конкурент Олексій Кучер – лише 10%. Не така однозначна ситуація у Telegram-каналі "Підслухано в Одесі", де за результатами опитування більше 7,5 тисяч людей Геннадій Труханов набрав лише 34%, за ним Петро Обухов – з 14% і Дмитро Голубов – з 9%.

Неочікуваний результат показало опитування у Telegram-каналі "Суспільне.Чернігів": з більше 3 тисяч підписників міського голову Владислава Атрошенко на виборах мера готові підтримати лише 25%, тоді як народного депутата від партії "За майбутнє" Антона Полякова – 39% опитаних.

У Дніпрі ж - "Інформатор" провів опитування у своєму Telegram-каналі, щоб дізнатися, за яку партію їхні підписники готові проголосувати на місцевих виборах. З майже 5 тисяч голосів 23% опитуваних підтримали партію Загіда Краснова – "Громадська Сила", трохи менше – 21% проголосували за партію "Пропозиція" чинного мера Бориса Філатова.

Нагадаємо, усі політологи сходяться на думці, що другий тур виборів міського голови – неминучий у Києві, Дніпрі та Чернігові.

Українські Національні Новини

Політика