mistsevi-vibori-22-grudnya-startuvav-protses-visuvannya-kandidativ

Місцеві вибори 22 грудня: стартував процес висування кандидатів

 • 11696 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. З 18 листопада розпочався процес висування кандидатів на місцевих виборах 22 грудня 2019 року. Про це повідомила пресслужба Центральної виборчої комісії, передає УНН.

Сьогодні, 18 листопада, відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів 22 грудня 2019 року, розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах", - йдеться у повідомленні.

Подання документів до територіальних виборчих комісій триватиме до 27 листопада. Як повідомили в ЦВК, документи на реєстрацію у перших місцевих виборах вже подали близько 30 партій.

Вибори депутатів сільських, селищних, міської рад обʼєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів, призначені на 22 грудня 2019 року, відбудуться у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України. За попередніми підрахунками у виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців.

ЦВК надала дозвіл 16 громадським організаціям дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах.

З 25 жовтня 2015 року до 30 червня 2019 року Центрвиборчком призначив перші місцеві вибори у 896 об'єднаних територіальних громадах.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія констатувала, що в деяких об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) організація виборчого процесу, запланованого на 22 грудня, опинилася під загрозою зриву.

Українські Національні Новини

Політика