mitingi-na-pidtrimku-navalnogo-soratnik-opozitsionera-anonsuvav-novi-protesti

Мітинги на підтримку Навального: соратник опозиціонера анонсував нові протести

 • 15278 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Соратник Олексія Навального Леонід Волков анонсував нові протестні акції в наступні вихідні, повідомляє УНН із посиланням на "МБХ-медиа".

Цитата:

"Думаю, я зараз можу прийняти на себе таку відповідальність і сказати, що ми покажемо, як ми вміємо самоорганізовуватися і перегруповуватися, і в наступні вихідні проведемо протестні акції по всій країні. Ми вважаємо, що наші справедливі вимоги повинні бути виконані, і ми будемо закликати людей знову виходити в наступні вихідні", - сказав Волков.

Варто нагадати

Сьогодні у всіх великих містах Росії проходять мітинги на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, який зараз перебуває під арештом у тюрмі "Матроська тиша".

У Росії на акціях підтримки опозиціонера Олексія Навального затримали вже 1614 осіб.

Найбільше затриманих в Москві - 513, на другому місці Санкт-Петербург - 212, 92 людини в Новосибірську, 49 осіб в Омську і 47 в Казані.

Що сталося раніше

Навальний в серпні був отруєний в Росії забороненою бойовою отруйною речовиною з групи "Новачок" і потім перевезений на лікування до Німеччини. Після курсу реабілітації він 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб. Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі "Ів Роше". Засідання за клопотанням про заміну умовного терміну на реальний заплановано на 2 лютого.

Навальний звинувачує в спробі свого вбивства президента РФ Володимира Путіна і Федеральну службу безпеки (ФСБ РФ). В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) закликали Росію розслідувати отруєння політика. Журналісти Bellingcat і The Insider опублікували розслідування про групу можливих співробітників ФСБ, ймовірно, причетних до отруєння.

Влада РФ заперечує всі звинувачення. ЄС і Великобританія ввели санкції за отруєння Навального. Із закликом про звільнення Навального виступили ЄС, НАТО, Німеччина, США та інші країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу