mitingi-na-pidtrimku-navalnogo-v-yekaterinburzi-na-protesti-viyshlo-blizko-7-tisyach-lyudey

Мітинги на підтримку Навального: в Єкатеринбурзі на протести вийшло близько 7 тисяч людей

 • 19810 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. У місті Єкатеринбург на акцію протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального вийшло близько семи тисяч осіб, повідомляє УНН із посиланням на видання "Новая газета".

Так, в Єкатеринбурзі, за оцінкою кореспондента "Новой газеты", на акцію в підтримку Олексія Навального вийшло близько семи тисяч осіб.

Деталі

Люди кричать "Відпускай!". У натовпі - не тільки плакати, а й жердини, на яких учасники протесту вивісили труси.

Протестуючі дісталися до Театру Драми - до того місця, де в 2019 році відбувалося протистояння в сквері. Вони скандують: "Путін - злодій".

На місце стягується ОМОН. Однак повідомляється, що поки на акції нікого не затримували.

Нагадаємо, першими протести на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували при прибутті в Російську Федерацію, стартували в Хабаровську і Петропавловську-Камчатському.

Що було до цього

Навальний в серпні був отруєний в Росії забороненою бойовою отруйною речовиною з групи "Новачок" і потім перевезений на лікування до Німеччини. Після курсу реабілітації він 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб. Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі "Ів Роше". Засідання за клопотанням про заміну умовного терміну на реальний заплановане на 2 лютого.

Навальний звинувачує в спробі свого вбивства президента РФ Володимира Путіна і Федеральну службу безпеки (ФСБ РФ). В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) закликали Росію розслідувати отруєння політика. Журналісти Bellingcat і The Insider опублікували розслідування про групу можливих співробітників ФСБ, ймовірно, причетних до отруєння.

Влада РФ заперечує всі звинувачення. ЄС і Великобританія ввели санкції за отруєння Навального. Із закликом про звільнення Навального виступили ЄС, НАТО, Німеччина, США та інші країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу