mitinguvalniki-zakhopili-budivlyu-zakonodavchoyi-radi-gonkongu

Мітингувальники захопили будівлю Законодавчої ради Гонконгу

 • 9460 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Демонстранти в Гонконзі після під час сьогоднішньої акції протесту захопили будівлю уряду, передає УНН, посилаючись на euronews.

Повідомляється, що поліція застосувала перцеві балончики, щоб розігнати акцію протесту перед церемонією підняття прапора в місті, в той час як демонстранти відповіли підняттям гонконгського прапора і чорного прапора.

Кілька демонстрантів розбили вікна і намагалися штурмувати будівлю Законодавчої ради.

Одному мітингувальнику вдалося врешті-решт прорватися, він повзе через розбите скло. Пізніше будівлю вдалося зайняти безлічі активістів.

Як повідомляв УНН, вранці були помічені сутички в районі Гонконзького центру виставок і конференцій, де проходив урочистий прийом з нагоди 22-ї річниці переходу колишнього британського анклаву під юрисдикцію Китаю. Правоохоронці відтіснили з прилеглих до виставкового центру вулиць протестуючих, використовуючи гумові кийки і балончики з перцевим газом. Не менш 13 поліцейських при цьому отримали поранення. Повідомляють, що демонстрати кидали в них пляшки з якоїсь небезпечної рідиною, імовірно кислотою для очищення труб.

В результаті церемонія підняття прапорів під звуки гімну пройшла без присутності публіки, що було пояснено "поганою погодою". Глава уряду Керрі Лам і запрошені гості спостерігали за церемонією по трансляції з розташованого поблизу конгрес-центру. Опозиція вже заявила, що готує в річницю приєднання до Китаю масштабний протестний марш.

LIVE | Protestors in Hong Kong are inside the Legislative Council https://t.co/SQa3rmB77X

- euronews (@euronews) 1 липня 2019 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу