mitnikiv-zaklikali-posiliti-kontrol-za-peremischennyam-rosiyskikh-tovariv-cherez-kordon-ukrayini

Митників закликали посилити контроль за переміщенням російських товарів через кордон України

 • 8510 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. У Державній фіскальній службі мають посилити контроль за переміщенням російських товарів через кордон України. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Руслан Бортник, коментуючи реалізацію на тендерах Prozorro російських автобусів ПАЗ-4234. 

"Якщо проти певної компанії діють санкції - її продукція не може продаватися в Україні апріорі. Чи то у зібраному, чи то у розібраному вигляді. Але, по факту, ситуація протилежна. До прикладу, на сьогодні кількість російських компонентів у продукції військово-промислового комплексу досягає 50%. Ситуація із продажем російських автобусів - черговий приклад. Їх постачання на територію України мають контролювати податкові та митні структури, передусім. Також, на це мала б реагувати транспортна інспекція", - вважає політолог.

Поряд з цим, російські "санкційні" товари не можуть збуватися через електронні площадки держзакупівель, переконаний Бортник.

"Система ProZorro має відстежувати і автоматично блокувати ті товари, які вироблені у РФ", - зазначив він.

Раніше УНН повідомляв, що група компаній “АИС”, афілійована з екс-регіоналом Василем Поляковим та діючим нардепом від групи “Відродження” Дмитром Святашем, продає в Україні заборонені російські автобуси ПАЗ-4234. Їх виробляє “Павловський автобусний завод”, проти якого застосовані санкції РНБО. 

Українські Національні Новини

Суспільство