mitnitsi-u-travni-nedovikonali-plan-na-blizko-15-minfin

Митниці у травні недовиконали план на близько 15% - Мінфін

 • 8352 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Митниці у травні перерахували до бюджету 27 млрд грн, недовиконання від плану становить 14,8%. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів за підсумками засідання колегії Держмитслужби за участю міністра фінансів Сергія Марченка та в.о. голови митної служби Ігоря Муратова, передає УНН.

"За результатами роботи у травні митницями перераховано до бюджету 27 млрд грн (виконано 85,2% плану). Найкращі індикативні показники виконання по системі у 5 митниць - Буковинська 107%, Чорноморська 101%, Поліська 91%, Галицька 89%, Азовська 87%", - йдеться у повідомленні.

Також Держмитслужба прозвітувала про стан боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил впродовж 5 місяців 2020 року. Як зазначив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, також присутній на засіданні, "зрушення в напрямку боротьби з контрабандою і тіньовими схемами на митниці уже є".

"План заходів з ліквідації таких явищ у системі митних органів поступово втілюється в життя і показує свою ефективність. Безумовно, докорінно змінити систему неможливо за один-два місяці. Однак, ми будемо дотримуватись цього курсу до тих пір, поки повністю не очистимо митницю від корупції і контрабанди", - відзначили у Мінфіні.

Також на колегії було представлено двох новопризначених заступників голови Держмитслужби – Андрія Павловського та Владислава Суворова.

За результатами засідання колегії міністр дав низку доручень керівнику Держмитслужби, серед яких – збільшення надходжень від митних платежів до державного бюджету до 100%-го виконання плану та розробка механізму ротації митників на митних постах за рандомним принципом. 

Раніше Президент Зеленський заявив, що за два місяці нового року невиконання держбюджету становило майже 16 млрд грн, 13 з яких – через недостатні надходження від митниці.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Митниці у травні недовиконали план на близько 15% - Мінфін

     • 8352 переглядiв

    В Україну прибула гумдопомога з КНР

     • 15404 переглядiв

    Інфляція в Україні сповільнилася до 1,7%

     • 13525 переглядiв

    МН17 не міг бути збитий військовим літаком - прокурор

     • 13717 переглядiв

    В Укрзалізниці назвали дату відновлення роботи Kyiv Boryspil Express

     • 11451 переглядiв

    У Таїланді знайшли мертвою українську журналістку

     • 20466 переглядiв