mizhnarodna-doradcha-grupa-pidtrimala-zakonoproekt-ukrayini-pro-sbu

Міжнародна дорадча група підтримала законопроект України про СБУ

 • 15417 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Міжнародна дорадча група, до складу якої входять представники ЄС, НАТО та США підтримала український законопроект про Службу Безпеки України. Про це в повідомила в Twitter Делегація ЄС в Україні, передає УНН.

Цитата

“Міжнародна дорадча група, до складу якої входять представники ЄС, НАТО та США вважає, що законопроект про Службу Безпеки України відкриває обнадійливі перспективи для реформування Служби і великою мірою відповідає європейським та євроатлантичним принципам і провідній практиці”, — йдеться в повідомленні.

Доповнення

Зокрема, делегація додала, що ухвалення закону стане важливим зрушенням, яке уможливить трансформацію СБУ.

“Ми також закликаємо Верховну Раду якнайшвидше зробити наступний крок — розпочати практичну реалізацію положень закону. Для втілення реформи також потрібно ухвалити додаткові законодавчі акти, зокрема, „сателітний“ закон, що врегулює порядок передання СБУ повноважень на проведення досудових розслідувань іншим органам”, — додали в делегації.

pic.twitter.com/wuYzGfp0uA

— EU in Ukraine (@EUDelegationUA) July 16, 2021

Що було раніше

Законопроект про реформу СБУ № 3196 було зареєстровано у Верховній Раді 10 березня 2020 року. Після доопрацювання в комітеті його було в жовтні 2020-го зареєстровано знову в новій редакції як № 3196-д.

Українські Національні Новини

Політика