mizhnarodna-federatsiya-fekhtuvannya-ukhvalila-rishennya-pro-dopusk-gromadyan-rf-ta-bilorusi-do-zmagan

Міжнародна Федерація фехтування ухвалила рішення про допуск громадян рф та білорусі до змагань

 • 1266662 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. російським та білоруським спортсменам буде дозволено повернутися до участі у змаганнях Міжнародної федерації фехтування після рішення, ухваленого на сьогоднішньому позачерговому Конгресі, передає УНН з посиланням на Inside The Games.

Деталі

Це рішення повинне набути чинності з другої половини квітня цього року, напередодні чемпіонату світу з фехтування в Мілані, що відбудеться у липні.

Також це дозволить отримати можливість громадянам рф та білорусі брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор 2024 року.Рішення про те, чи можуть спортсмени обох країн змагатися під своїм прапором, залежатиме від рекомендації Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

За дозвіл російським та білоруським фехтувальникам брати участь в індивідуальних змаганнях "з урахуванням можливих майбутніх рекомендацій/рішень МОК та за дотримання умов нейтральності та індивідуального права" проголосували 89 осіб проти були 46, одна людина утрималась.

Дві спроби Федерації фехтування України заблокувати хід не мали успіху.

Доповнення

Також Національна федерація фехтування України вже відреагувала на рішення і повідомила про скликання Президії для подальших рішень.

"Ми глибоко шоковані та обурені цим рішенням і ми негайно скликаємо засідання Президії для прийняття рішення щодо нашої реакції на рішення FIE та його можливе оскарження. Впродовж вихідних, будемо консультуватись з членами Федерації, спортсменами, тренерами, НОКом, Міністерством молоді та спорту", - йдеться у заяві Федерації фехтування України.

Українські Національні Новини

Спорт