mizhnarodna-spilnota-vidreaguvali-na-sogodnishnye-rishennya-sudu-u-spravi-khizb-ut-takhrir

У Amnesty International відреагували на сьогоднішнє рішення суду у справі "Хізб ут-Тахрір"

 • 11631 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада УНН. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International відреагувала на винесений судом РФ вирок шістьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір". В організації вирок вважають жорстоким, а справу - сфабрикованою. Про це повідомляє УНН з посиланням на Amnesty International Україна.

"Емір-Усеїн Куку та п’ять співобвинувачених з окупованого Криму отримали вироки. Російська влада продемонструвала неабияку жорстокість при засудженні кримського правозахисника Еміра-Усеїна Куку та п’яти співобвинувачених до тривалих тюремних термінів за сфабрикованими звинуваченнями та після тривалого несправедливого судового розгляду", - заявили в AmnestyInternational, реагуючи на сьогоднішнє рішення Військового суду Південного округу РФ.

Директор Amnesty International у Східній Європі та Центральній Азії Марі Стразерс також визнала рішення суду фальшивим.

"Ці рішення завершують те, що можна охарактеризувати лише як фальшивий суд. Емір-Усеїн Куку та його п’ять співобвинувачених зіткнулися з жорстокою несправедливостю. Їх перевезли з дому в Криму на російський материк, звинуватили у "терористичних" злочинах і судили у військовому суді", - зазначила Марі Стразерс.

Нагадаємо, сьогодні, 12 листопада, Південний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс вирок шістьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" (ялтинська група).

Українські Національні Новини

Політика