mizhnarodni-aviaperevizniki-pragnut-vidkriti-nebo-nadiya-na-novi-kovid-testi

Міжнародні авіаперевізники прагнуть "відкрити небо": надія на нові "ковід" -тести

 • 11754 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Авіакомпанія "Lufthansa" хоче ввести експрес-тести для виявлення SARS-CoV-2 з метою активізації авіаперевезень. Про це повідомляє faz.net, передає УНН.

Якщо зараз у багатьох країнах практикують тестування тільки після прильоту, то найбільший авіаконцерн Європи збирається впровадити експрес-тести на етапі передпольотної реєстрації, але поки тільки при польотах в США і назад.

"Ми спеціально працюємо з партнерами в США над трансатлантичними пілотними маршрутами, щоб, крім усього іншого, отримати для нас і наших клієнтів досвід поводження з експрес-тестами під час подорожей в рамках заходів запобігання COVID-19", - підтвердив плани представник компанії "Lufthansa" за запитом "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Римський аеропорт "L'aeroporto di Roma-Fiumicino" і авіакомпанія "Alitalia" також впроваджують експрес-тести. Так, з минулого тижня 2 з 7 щоденних рейсів між Римом і Міланом зарезервовані для перевірених пасажирів.

Відзначається, що мандрівники можуть пройти тестування не пізніше, ніж за 72 годин до вильоту, в тому числі скориставшись швидкими тестами на довгостроковій автостоянці, де пасажири, які вилітають, мають пріоритет в черзі, так що результат повинен бути доступний через 25 хв.

"Якщо потенційні пасажири дізнаються, що вони інфіковані, можуть відкласти виліт на майбутнє", - сказано в матеріалі.

У Всесвітній авіаційній асоціації (International Air Transport Association - IATA) припускають, що тести на антигени вартістю менше 10 євро з'являться на ринку з жовтня. Крім того, Асоціація сподівається, що нові тести дадуть точні результати більш ніж у 99% випадків.

Українські Національні Новини

Суспільство