mizhnarodni-druzi-mayut-dopomogti-ukrayini-u-vidnovlenni-postrazhdalikh-vid-poveni-regioniv-zelenskiy

Міжнародні друзі мають допомогти Україні у відновленні постраждалих від повені регіонів - Зеленський

 • 22004 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський, відвідуючи Івано-Франківську область, поставив завдання Кабінету Міністрів залучити до відновлення постраждалих від негоди регіонів міжнародну допомогу. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, інформує УНН.

"Ми виділили з резервного фонду перші 750 мільйонів гривень для відновлення регіонів та (виплати – ред.) компенсацій людям. Поки що неможливо повністю підрахувати збитки, але за необхідності будемо виділяти стільки, скільки треба. Однак наші міжнародні друзі мають механізми для швидкої допомоги, й не треба цього ігнорувати. Ми повинні допомогти людям у цей складний період", – зазначив Президент, даючи завдання.

Вказується, що на поставлене завдання відповів прем’єр-міністр.

"Денис Шмигаль доповів, що Сполучені Штати Америки негайно виділяють постраждалим регіонам 100 тисяч доларів, Ізраїль закупив 25 тисяч літрів питної води, а Молдова відправляє в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями. До відновлення залучений і міжнародний інженерний батальйон "Тиса", який був створений для запобігання та швидкого реагування на загрози повеней, а також надання кваліфікованої відповіді на наслідки стихій, що загрожують країнам Карпатського регіону", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше в УНН, Президент зобов'язав Кабмін підвищити рівень мінімальної зарплати: Шмигаль визначив графік.

Українські Національні Новини

Політика