mizhnarodniy-kriminalniy-sud-napraviv-v-ukrayinu-naybilshu-v-istoriyi-slidchu-grupu-khan

Міжнародний кримінальний суд направив в Україну «найбільшу в історії» слідчу групу - Хан

 • 98197 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Міжнародний кримінальний суд у вівторок направив в Україну команду з 42 осіб для розслідування передбачуваних військових злочинів росії після її вторгнення. За словами прокурора, слідча група є найбільшою командою суду в його історії, пише УНН із посиланням на заяву Хана.

Цитата

"Я можу підтвердити, що моє Управління надіслало в Україну групу з 42 слідчих, судово-медичних експертів та допоміжного персоналу для просування наших розслідувань злочинів, що підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, та надання підтримки національним властям України. Це наймасштабніше разове розгортання мого Управління на місцях з моменту його створення", - заявив прокурор.

Деталі

Він також висловив вдячність уряду Нідерландів, співпраця якого останніми тижнями сприяла відрядженню в Управління значної кількості національних експертів з Нідерландів для підтримки місії.

За його словами, зокрема це дозволить зібрати більше свідчень, підтримати ідентифікацію відповідних криміналістичних та цифрових матеріалів та забезпечити збір інформації та доказів таким чином, щоб підвищити їхню допустимість у майбутніх розглядах у МКС.

Нагадаємо

Напередодні Генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що в Україну вже приїхали 42 слідчі Міжнародного кримінального суду, які розслідуватимуть військові злочини російських окупантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу