mizhnarodniy-soyuz-biatlonu-poniziv-status-soyuzu-biatlonistiv-rosiyi

Міжнародний союз біатлону понизив статус Союзу біатлоністів Росії

 • 16696 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Виконавча рада Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) за підсумками засідання ухвалила рішення обмежити права Союзу біатлоністів Росії (СБР) на тлі розслідування про допінг, інформує УНН з посиланням на сайті IBU.

На засіданні було ухвалено, що Союз біатлоністів Росії став не повноправним членом IBU, а "тимчасовим". Організація, як і раніше, може безперешкодно заявляти спортсменів на старти і проводити міжнародні змагання в країні, проте тепер не матиме право голосу на конгресах IBU і буде платити тільки половину від членського внеску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОК заборонив збірній РФ виступати на Олімпіаді-2018 під власним прапором

Таким чином, IBU відреагувала на рішення МОКу щодо призупинення членства Олімпійського комітету Росії.

Зазначається, що IBU розгляне питання про відновлення Союзу біатлоністів Росії в правах не раніше кінця сезону-2017/18, а також при обов'язковому дотриманні трьох умов:

• МОК відновить в правах Олімпійський комітет Росії
• У випадку не порушення антидопінгових правил російськими біатлоністами після 1 січня 2017 роки (жодного випадку з вживанням допінгу)
• СБР буде повністю співпрацювати в будь-яких розслідуваннях по допінг-системі Сочі-2014, описаній в доповіді Річарда Макларена і зізнаннях Григорія Родченкова.
Додамо також, у разі порушення одного з трьох пунктів, Міжнародний союз біатлоністів може продовжити "тимчасове членство" СБР.

Українські Національні Новини

Спорт