mizhuryadova-robocha-grupa-mizh-ukrayinoyu-i-khorvatiyeyu-vzhe-funktsionuye-posol

Міжурядова робоча група між Україною і Хорватією вже функціонує - посол

 • 6982 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Міжурядова робоча група для надання допомоги Україні в реалізації її євроінтеграційної політики і перейняття досвіду Хорватії в поверненні тимчасово окупованих територій та інших питань вже функціонує. Про це під час скайп-брифінгу розповів посол України в Хорватії Олександр Левченко, передає кореспондент УНН.

"Під час переговорів в будинку уряду (будучи з офіційним візитом в Україні 21 листопада прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович - ред.) оголосив про рішення хорватського уряду про створення робочої групи для надання допомоги Україні в реалізації її євроінтеграційної політики, перейняття досвіду Хорватії в поверненні тимчасово окупованих територій, і третій трек, що був зазначений прем’єром, це всі інші політичні, економічні, гуманітарні питання, які існують між двома державами. Ця міжурядова робоча група функціонує, і ми готуємо вже перше засідання, щоб уже з українського боку українські партнери приїхали на перше робоче засідання", – повідомив О.Левченко.

Також він зазначив, що Хорватія останньою з існуючих країн ЄС вступила в цю організацію. І її досвід для України є цікавим і повчальним.

Як повідомляв УНН, П.Клімкін та очільник МЗС Хорватії обговорили питання українсько-хорватського співробітництва.

Українські Національні Новини

Політика