mkchkh-35-tis-lyudey-pokinuli-skhidne-aleppo

МКЧХ: близько 35 тис. людей покинули східне Алеппо

 • 7393 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Організації Сирійський Арабський Червоний Півмісяць і Міжнародний комітет Червоного Хреста завершили евакуацію близько 35 тис. людей зі спустошених районів Алеппо, сіл Фуа і Кефрайя. Про це повідомила прес-служба МКЧХ у ніч на п'ятницю, передає УНН.

"Ми з Сирійським Арабським Червоним Півмісяцем завершили евакуацію 35000 людей зі східного Алеппо, Фуа і Кефрайя на прохання сторін як нейтральні посередники в Сирії", - йдеться у повідомленні МКЧХ у Twitter.

Як зазначає прес-служба, операція з евакуації цивільних осіб і бійців зі східного Алеппо була завершена ввечері у четвер, після тижня, який відзначився зупинками і поганою погодою. Серед близько 35 тис. евакуйованих, за даними організації, було сто дуже хворих і поранених людей.

Евакуація, яка почалася минулого четверга, призупинялася кілька разів через триваючі переговори між різними сторонами на місцях, додали у МКЧХ.

"Вона була нерозривно пов'язана з паралельною роботою щодо евакуації з сіл Фуа і Кефрайя в облозі, де понад 1,2 тис. осіб, більшість з яких - жінки, діти і люди похилого віку, були тимчасово евакуйовані в іншому напрямку в Алеппо Сирійським Арабським Червоним Півмісяцем і Міжнародним комітетом Червоного Хрестом", - йдеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Новини Світу