mkchkh-zmig-otrimati-vid-31-zaruchnika-v-ordo-listi-do-ridnikh-i-geraschenko

МКЧХ зміг отримати від 31 заручника в ОРДО листи до рідних – І.Геращенко

 • 7743 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Нещодавно Міжнародний комітет Червоного хреста отримав листи від незаконно утримуваних заручників в ОРДО, які були передані їх родинам, а рідні заручників передали їм харчі, проте бойовики не дозволяють їх передати. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко, передає УНН.

"Нещодавно МКЧХ зміг отримати від 31 заручника на окупованих територіях листи до рідних, хлопці тримаються. Рідні, в свою чергу, передали хлопцям передачі. Сьогодні ми отримали інформацію від ОРДО, що МКЧХ поки що не отримали дозволу передати ці передачі, теплі речі, продукти і тому це було предметом дискусії так само, і ми таки дуже сподіваємося, що тут є результат, що таки МКЧХ зможе передати ці передачі найближчим часом", - написала І.Геращенко.

За її словами, так само українська сторона підтвердила, що установи пенітенціарної системи відкриті для відвідин міжнародних гуманітарних місій.

"Для вашого розуміння - протягом цього року МКЧХ здійснило більше 70 візитів в 21 установу пенітенціарної системи України. І, звичайно, місія і далі може продовжувати цю свою важливу роботу", - додала вона.

Як повідомляв УНН, українська сторона у Мінську заявила про готовність обміняти полонених по формулі 228 на 42, проте в ОРДО заявили про готовність надали лише 8 заручників.

Українські Національні Новини

Політика