mkhp-kosyuka-zbilshiv-eksport-kuryatini-2

МХП Косюка збільшив експорт курятини

 • 18330 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Агрохолдинг МХП Юрія Косюка наростив експорт курятини. Про це свідчать операційні результати діяльності компанії за ІІ квартал 2021 року, передає УНН.

Цифри

За рік експорт МХП виріс на 23%. У ІІ кварталі 2021 року компанія поставила за кордон 109 тис. тонн курятини, тоді як у ІІ кварталі 2020 року - 88,5 тис. тонн. В цілому, у першому півріччі 2021 року МХП експортував 191,3 тис. тонн курятини, тоді як в першому півріччі 2020 року - 170,5 тис. тонн (+12%).

Цитата:

"Попри складні часи, МХП продовжив слідувати стратегії як географічної диверсифікації, так і оптимізації продуктового міксу, направляючи основні обсяги експорту курятини в основному в країни регіону Близького Сходу і Північної Африки.

Загальний експорт курятини в І півріччі 2021 р. становив близько 57% проти 52% за І півріччя 2020 р. від загального обсягу продажів курятини", - розповіли в МХП.

Довідка УНН

МХП - провідний виробник курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). МХП контролює всі етапи виробництва м'яса птиці - від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (у тому числі через франчайзингові точки МХП). МХП використовує власні рефрижератори для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки. З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під стікером MHPC.

Українські Національні Новини

Економіка