mkhp-kosyuka-zbilshiv-eksport-ukrayinskoyi-kuryatini-za-kordon-na-tretinu

МХП Косюка збільшив експорт української курятини за кордон на третину

 • 9715 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Найбільший виробник і експортер курятини в Україні - компанія "Миронівський хлібопродукт" збільшила поставки продукції за кордон. Про це йдеться в повідомленні агрохолдингу на сайті Лондонської біржі, передає УНН.

Так, у січні-вересні 2019 року агрохолдинг експортував 269,6 тис. тонн курятини, що на 26% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

"Експортні продажі становили близько 53% проти 48% від загального обсягу продажів птиці в січні-вересні 2019 року та січні-вересні 2018 року відповідно", - йдеться в звіті.

Повідомляється, що компанія продовжує успішно реалізовувати стратегію диверсифікації експортних продажів.

Протягом звітного періоду, слідуючи своїй експортній стратегії, компанія нарощувала обсяги поставок курячого м'яса в основному в країни MENA (країни Близького Сходу і Північної Африки - ред.), ЄС, Африки та Азії, йдеться в звіті.

Довідка УНН: МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (Наша Ряба). МХП контролює всі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (в тому числі через франчайзингові точки МХП).

МХП використовує власні рефрижератори для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під стікером MHPC.

Нагадаємо, американські експерти спрогнозували рекордне зростання експорту української курятини в 2019 році - до 400 тис. тонн.

За останні п'ять років Україна позбулася статусу імпортозалежної країни і стала нарощувати вітчизняне виробництво і експорт курятини за кордон. У рейтингу найбільших експортерів м'яса птиці Україна зараз займає почесне 4-те місце, в тому числі завдяки МХП, який забезпечує 88% всього експорту країни. Загальна сума валютної виручки, яка надійшла в минулому році в Україну від виробників м'яса птиці становила 500 млн дол., з них 450 млн дол. - частка МХП.

Українські Національні Новини

Економіка