mkhp-kosyuka-zbilshiv-prodazhi-kuryatini-zakordon

МХП Косюка збільшив продажі курятини закордон

 • 21961 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. МХП Юрія Косюка нарощує експорт курятини. Про це свідчать операційні результати діяльності компанії за 2020 рік, передає УНН.

Цифри

За рік експорт МХП зріс на 5%. У 2020 році компанія поставила за кордон 373,7 тис. тонн курятини, тоді як у 2019 році – 357,3 тис. тонн.

Деталі

Водночас 2020 рік був складним, повідомляють в МХП. Окрім руйнівних наслідків пандемії COVID-19 додався ще пташиний грип в Україні.

"Як результат, за 12 міс. 2020 р. середня експортна ціна в USD зменшилася на 6% до 1,40 USD за 1 кг порівняно з 2019 роком (1,49 USD за 1 кг), головним чином через негативну динаміку цін на тваринні білки в різних частинах світу особливо в ЄС (нижчі ціни на філе в ЄС) та курячі чверті у всьому світі", - коментують в МХП.

Довідка УНН

МХП – провідний виробник курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). МХП контролює усі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (у тому числі через франчайзингові точки МХП). МХП використовує власні рефрижератори для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки. З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під стікером MHPC.

Варто нагадати

Попри пандемію Україна залишається одним з найбільших постачальників м’яса птиці (курятини) на ринок ЄС. За 11 місяців минулого року Україна поставила в Європу 100,2 тис. тонн м’яса птиці, посівши третє місце в рейтингу ЄС після Бразилії та Таіланду. 

Українські Національні Новини

Економіка