mkhp-kosyuka-zbilshiv-ukrayini-pokazniki-po-kuryatini

МХП Косюка збільшив Україні показники по курятині

 • 19390 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. У січні-вересні поточного року агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка продав 511,2 тис. тонн курятини, що на 14% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Про це йдеться в повідомленні агрохолдингу на сайті Лондонської біржі, передає УНН.

Йдеться про продаж курятини третім особам. Компанія збільшила цей показник завдяки істотному зростанню експорту - на 26% в річному вирахуванні, говориться в звіті.

Загальні обсяги виробництва курятини МХП також зросли - на 18% до 540,1 тис. тонн. Це стало можливим завдяки запуску двох додаткових майданчиків (бригад), як частини другої черги Вінницького птахокомплексу, йдеться в звіті.

Довідка: МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (Наша Ряба). МХП контролює всі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (в тому числі через франчайзингові точки МХП).

МХП використовує власні рефрижератори для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під стікером MHPC.

Нагадаємо, американські експерти спрогнозували рекордне зростання експорту української курятини в 2019 році - до 400 тис. тонн.

За останні п'ять років Україна позбулася статусу імпортозалежної країни і стала нарощувати вітчизняне виробництво і експорт курятини за кордон.

У рейтингу найбільших експортерів м'яса птиці Україна зараз займає почесне 4-е місце, в тому числі завдяки МХП, який забезпечує 88% всього експорту країни. Загальна сума валютної виручки, яка надійшла в минулому році в Україні від виробників м'яса птиці склала 500 млн дол., з них 450 млн дол. - частка МХП.

Українські Національні Новини

Економіка