mkhp-sogodni-v-ukrayini-mi-vzhe-govorimo-pro-tekhnologiyi-biogazu-5-0

МХП: сьогодні в Україні ми вже говоримо про технології біогазу 5.0

 • 14573 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. За роки незалежності Україна імпортувала з РФ природного газу на 100 млрд дол. США. Про це заявив заступник голови правління МХП Олександр Домбровський під час онлайн-семінару “Перспективи виробництва і споживання відновлюваних газів в Україні”, передає УНН.

"Ціна енергетичної незалежності – підкреслює актуальність тематики виробництва відновлюваних газів в Україні. Адже за роки незалежності Україна імпортувала лише з РФ природного газу на суму більше 100 млрд дол США.

Компанія МХП – це не тільки провідний агрохолдинг України, ми активно працюємо над формуванням власної енергетичної безпеки, виробляємо чисту енергію на 2-х біогазових комплексах та впроваджуємо новітні технології", - зазначив він.

За словами Домбровського, Innovation agenda МХП, тобто інноваційні пріоритети, з напряму відновлюваних газів - це:

- Новітні біогазові технології;

- Біометан;

- "Зелений" СО2;

- "Зелений" водень;

- Інтеграція еко- та енергоінноваційних технологій;

- Research and Innovation.

Підходи до менеджменту в біогазі можуть бути різними, вказує Домбровський: від спрощених технологій, де є питання до якості, до глибоких технологічних та інноваційних рішень, зокрема біометану та "зеленого" водень.

"Сьогодні ми вже обговорюємо та починаємо імплементувати технології "Біогаз 5.0". Це утилізація відходів, виробництво чистої енергії та органічні добрива, скорочення викидів парникових газів, виробництво СО2 та біометану , а також інтеграція технологій "зеленого" водню.

Тема, яку ми обговорюємо, має два ключових аспекти: енергетичний ресурс, який ми будемо використовувати всередині країни, та енергетичний ресурс, який ми хочемо виробляти для експорту в країни ЄС. Це принципова позиція, тому що інфраструктура достатньо складна: це системи очистки і підготовки біометану, який має відповідати жорстким європейським критеріям, а також логістика цього біометану. І закачувати газ в трубу для локального споживання та у ГТС України — це завдання різні", - резюмував Домбровський.

Нагадаємо, у Косюка представили "віртуального помічника енергетика".

Довідка УНН: МХП — один з найбільших агрохолдингів України, у структуру якого входить “МХП Еко Енерджи”, що займається новітніми розробками у сфері біоенергетики.

Українські Національні Новини

Економіка