mobilizatsiia-uviaznenykh-rada-pidtrymala-zakonoproekt-v-pershomu-chytanni

Мобілізація ув'язнених: Рада підтримала законопроєкт в першому читанні

 • 99038 переглядiв

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання для проходження військової служби.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби. До другого читання планується прибрати норми, за якими скористатися умовно-достроковим звільненням не зможуть скористатися особи, які засуджені за корупційні та тяжкі злочини. Про це передає УНН з посиланням на пряму трансляцію засідання Ради, яку вів нардеп Олексій Гончаренко.

Деталі

"В першому читанні прийнято закон дати можливість певним категоріям ув'язненим служити. Так, там треба прибрати корупціонерів великих, щоб не було шпаринки. По наркоманам теж треба думати звичайно, але багатьом, хто хоче служити, треба дати цю можливість", - сказав Гончаренко.

Нардеп Железняк додав, що за відповідний законопроект проголосували 281 нардепів, а також, що до другого читання планують прибрати норму, за якої до можуть мобілізуватися ув’язнені по тяжким злочинам.

Доповнення

8 квітня комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти законопроєкт, який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби.

Павло Башинський

Війна