moderna-zayavila-scho-yiyi-buster-zbilshuye-kilkist-antitil-proti-omikronu-u-37-raziv

Moderna заявила, що її бустер збільшує кількість антитіл проти "Омікрону" у 37 разів

 • 15343 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Американська біотехнологічна компанія Moderna заявила, що третя доза її вакцини проти COVID-19 підвищила рівень антитіл проти варіанту "Омікрон", результати, за словами компанії, обнадіюють, пише УНН з посиланням на заяву компанії.

Цитата:

"Біотехнологічна компанія Moderna сьогодні оголосила попередні дані про нейтралізуючі антитіла проти варіанту "Омікрон" після бустерів-кандидатів компанії в 50 і 100 мкг. Затверджений наразі бустер в 50 мкг збільшував рівні нейтралізуючих антитіл проти "Омікрона" приблизно в 37 разів,.. а доза в 100 мкг збільшувала рівні нейтралізуючих антитіл приблизно в 83 рази", - йдеться в пресрелізі.

Деталі

Дані Moderna засновані на аналізі інформації щодо 20 реципієнтів бустерів, з рівнями антитіл, виміряними на 29-й день після вакцинації, повідомила компанія. Компанія також працює над вакциною під "Омікрон", і планує почати її випробування на людях на початку наступного року.

Бустерна доза в 100 мкг, як зазначено, в цілому безпечна і добре переноситься. Частота і характер небажаних явищ через 7 днів після ревакцинації в цілому були порівнянні з тими, які виникали після двох доз основного курсу вакцинації. Спостерігалася тенденція до дещо частіших побічних реакцій після бустерної дози в 100 мкг порівняно з дозволеною бустерною дозою в 50 мкг, відзначили в компанії.

"Ці дані, що показують, що... бустерна вакцина Moderna від COVID-19 може підвищити рівні нейтралізуючих антитіл в 37 разів,.. обнадіюють", - сказав генеральний директор Moderna Стефан Бансель.

Доповнення

Pfizer і BioNTech заявили раніше цього місяця, що початкові лабораторні дослідження показали, що для боротьби з штамом "Омікрон" може знадобитися третя доза вакцини проти COVID-19 після того, як у людей, які тільки що отримали дві дози вакцини, спостерігалося 25-кратне зниження нейтралізуючих антитіл проти цього варіанту.

Українські Національні Новини

Здоров'я