mok-chitko-vkazav-shcho-rosii-ne-mistse-u-mizhnarodnomu-sporti-minmolodsportu

МОК чітко вказав, що росії не місце у міжнародному спорті - Мінмолодьспорту

 • 22179 переглядiв

МОК справедливо заборонив росіянам брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року, вказавши, що росії не місце в міжнародному спорті через використання нею спорту та спортсменів як інструменту гібридної війни проти цивілізованого світу. Про це очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний ексклюзивно заявив у коментарі «Трибуні».

МОК чітко вказав, що росії не місце у міжнародному спорті. Про це пише Міністерство молоді та спорту України, посилаючись на інтерв’ю очільника відомства – Матвія Бідного, передає УНН.

МОК справедливо заборонив росіянам брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024. МОК чітко вказав, що росії не місце у міжнародному спорті. У росії спорт та спортсменів використовують як інструмент гібридної війни проти цивілізованого світу, тому рішення МОК було очікуваним.

– сказав Бідний в коментарі виданню «Трибуна».

Деталі

Зазначається, що рішення МОК відсторонити російських спортсменів від церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний ексклюзивно прокоментував "Трибуні".

Зокрема, на питання про використання росією "нейтральних" спортсменів для пропаганди, Матвій Бідний зауважив:

Паспорт — це договір, що людина погоджується з політикою держави, тому російські громадяни не можуть бути "нейтральними". Ті, хто засуджують дії російського диктатора — відмовляються від російського спортивного громадянства. МОК забезпечив для цього всі умовиє

В українському спортивному відомстві додали, що 19 березня МОК затвердив заявки плавчині Анастасії Кирпичнікової та борця Олександра Комарова на зміну спортивного громадянства. Спортсмени братимуть участь в Олімпійських іграх під прапорами Франції та Сербії.

МОК заборонив російським і білоруським спортсменам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-202419.03.24, 19:59 • [views_0]