mok-pro-mozhliviy-dopusk-rosiyan-kontseptsiya-neytralnogo-prapora-dobre-sebe-zarekomenduvala

МОК - про можливий допуск росіян: концепція нейтрального прапора "добре себе зарекомендувала"

 • 1294972 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прокоментував можливий допуск російських спортсменів до міжнародних змагань. В організації відзначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву МОК.

Деталі

МОК в Twitter опублікував заяву на офіційний лист двох спеціальних доповідачів Ради з прав людини ООН, які висловили занепокоєння з приводу рекомендацій комітету відсторонити російських і білоруських атлетів, грунтуючись виключно на їх громадянстві.

Цитата

"Обговорювана концепція підтримується переважною більшістю олімпійського руху (...) і відображає те, що ми бачили на практиці протягом останніх двох тижнів на Australian Open. Спортсмени змагалися в турнірі як окремі спортсмени під нейтральним прапором без будь-якої ідентифікації своєї країни. Ця концепція добре зарекомендувала себе і також використовується у велоспорті та низці професійних ліг у Північній Америці та Європі", - вказали у МОК.

"Принципи, на яких базується концепція, відповідають Олімпійській хартії та поважалися та поважаються всіма НОК світу, які виявили, що їхня країна постраждала від війни чи іншого збройного конфлікту", - зазначається у заяві МОК.

Доповнення

Раніше Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, в якій припустили, що росіяни й білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024, яка повинна проходити у Парижі, через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Президент України Володимир Зеленський у розмові із президентом Франції Еммануелем Макроном наголосив, що російським спортсменам не місце на Олімпійських іграх у Парижі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вночі знову обстріляли Нікопольщину - ОДА

     • 796390 переглядiв

    Вітер, ожеледиця і мороз: прогноз погоди на сьогодні

     • 1091051 переглядiв

    Через ДТП частково перекрили трасу Київ-Чоп, рух ускладнено

     • 1956291 переглядiв