mok-sportivni-sanktsiyi-proti-rf-ta-bilorusi-ne-pidlyagayut-obgovorennyu

МОК: спортивні санкції проти рф та білорусі не підлягають обговоренню

 • 1374206 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив, що санкції проти російських та білоруських спортсменів, які були затверджені у 2022 році не підлягають обговоренню, передає УНН.

Цитата

«Санкції проти держав і урядів росії та білорусі не підлягають обговоренню. Вони були одноголосно підтверджені нещодавнім Олімпійським самітом 9 грудня 2022 року», - ідеться в повідомленні МОК у Twitter.

Так, згідно з цими санкціями є наступні заборони:

  • У росії та білорусі не можуть проходити міжнародні спортивні події, які організовуються чи підтримуються олімпійськими комітетами
  • На будь-яких спортивних подіях й зустрічах від МОК росіяни та білоруси не можуть використовувати свої гімни, кольори чи будь-які інші символи країн
  • Урядові чи державні чиновники росії та білорусі не можуть бути акредитовані на будь-яку міжнародну зустріч чи спортивний захід

Зазначається, що опублікована заява МОК – це реакція на коментарі президента НОК росії станіслава позднякова про те, що росіяни мають брати участь в Олімпіаді-2024 на рівні з усіма.

Доповнення

МОК опублікував заяву, у якій припустили, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Пізніше МОК прокоментував можливий допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації зазначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі, через допуск до змагань російських і білоруських спортсменів.

Українські Національні Новини

Політика