mok-vibachivsya-za-skandalnu-mapu-na-sayti-olimpiadi-z-vidrizanim-vid-ukrayini-krimom

МОК вибачився за скандальну мапу на сайті Олімпіади з "відрізаним" від України Кримом

 • 43224 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Міжнародний олімпійський комітет вибачився за скандальну мапу на сайті Олімпіади-2020 в Токіо, на якій анексований Росією Крим "відрізали" від материкової України лінією. Про це повідомив вранці у п'ятницю міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата:

“Щойно ми дізналися вчора про некоректну мапу на олімпійському сайті, ми негайно зв’язалися з керівництвом МОК. Вони принесли вибачення за помилку. Зранку за токійським часом карта вже виправлена”, — повідомив Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

Контекст

Раніше розділ сайту з розкладом спортивних змагань мав з правого боку у віконці Olympics Cheer Zone мапу, що на якій був "відрізаний" від материкової України нині окупований Кримський півострів. Після цього МЗС України доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися з відділенням тимчасово окупованого Криму. Згодом карту змінили.

Розділ Olympics Cheer Zone було створене для того, щоб уболівальники різних країн могли познайомитися та поспілкуватися за допомогою відеозв’язку.

Олімпійські ігри пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

Щойно ми дізналися вчора про некоректну мапу на олімпійському сайті, ми негайно зв’язалися з керівництвом МОК. Вони принесли вибачення за помилку. Зранку за токійським часом карта вже виправлена #КримЦеУкраїна pic.twitter.com/h9zrWrXtJL

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) July 23, 2021

Українські Національні Новини

Політика