moldova-ne-viznachilasya-z-prezidentom-u-pershomu-turi-viboriv

Молдова не визначилася з президентом у першому турі виборів

 • 13003 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. За підсумками підрахунку 98% голосів на виборах президента Молдови у неділю жоден із кандидатів не зміг отримати більше 50% підтримки і здобути перемогу у першому турі, передає УНН з посиланням на ВВС.

"Поки що є попередні результати голосування. Ми не можемо говорити про остаточні підсумки, але очевидно, що жоден із кандидатів не набере більше 50% голосів виборців", - сказав член ЦВК Молдови Юрій Чокан.

За результатами підрахунку, голова опозиційної Партії соціалістів Молдови Ігор Додон отримав 48,72%. Ігор Додон займає проросійські позиції. Він обіцяє в повному обсязі відновити економічні відносини з Росією та скасувати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

За його головну конкурентку - лідерку партії партії Дії і солідарності, єдину кандидатку від проєвропейської опозиції Майю Санду - проголосували майже 38% виборців.

Явка виборців становила 48,9% - це найвищий показник із 2001 року.

Повернення до прямих виборів президента стало відповіддю правлячої проєвропейської коаліції на масові антиурядові протести, які відбувалися у Молдові в 2015-ому і на початку 2016 року.

Другий тур виборів у Молдові запланований на 13 листопада.

Українські Національні Новини

Новини Світу