moldovanin-perepliv-richku-schob-potrapiti-v-ukrayinu

Молдованин переплив річку, щоб потрапити в Україну

 • 25501 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Прикордонники Могилів-Подільського загону затримали громадянина Молдови, який незаконно перетнув українсько-молдовський кордон, перепливши через Дністер. Інший чоловік намагався потрапити до Молдови в обхід контрольного пункту. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає УНН.

Інформацію про те, що невідома особа з суміжної сторони пливе у напрямку українського берега, прикордонники отримали від своїх колег з прикордонної поліції Республіки Молдова. До вказаного місця прибув прикордонний наряд, який і затримав порушника. Плавцем-екстремалом виявився 20-річний молдованин. Чоловік пояснив що до такого вчинку його підштовхнули сімейні негаразди, тому він перебрався на український берег.

За незаконне перетинання кордону порушнику доведеться сплатити штраф. Крім того, правоохоронці на 5 років заборонили йому в’їзд до України.

Також у ДПСУ повідомили, що на ділянці відділення "Гребеники" прикордонники Подільського загону затримали громадянина Молдови 1966 року народження, який намагався в обхід пункту пропуску потрапити до Молдови. Порушника помітили за допомогою камер системи оптико-електронного спостереження за державним кордоном. Як з’ясувалося згодом, чоловік перевищив терміни перебування на території Україні і у такий спосіб намагався уникнути відповідальності.

Чоловікові усе ж таки вдалося потрапити на батьківщину, але вже після складання матеріалів про притягнення його до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону та порушення правил перебування в Україні.

Як повідомляв УНН, на кордоні з Угорщиною затримали 4 нелегалів з В’єтнаму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП