mon-pratsyuye-nad-pidvischennyam-zarplat-osvityan-u-2020-rotsi-novosad

МОН працює над підвищенням зарплат освітян у 2020 році - Новосад

 • 17593 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Міністерство освіти і науки працює з профільним парламентським комітетом над підвищенням зарплат освітян у проекті Державного бюджету на 2020 рік до його фінального ухвалення. Про це повідомила голова МОН Ганна Новосад у Facebook, передає УНН.

"Проект Держбюджету на 2020 рік. Найскладніше питання - заробітні плати освітян, які в проекті першого читання залишаються на рівні 2019 року + індексація. Наша мета з комітетом з питань освіти, науки та інновацій - до другого читання вийти зі змінами до рівня заробітних плат. Буду відверта, виконати в повному обсязі 822 постанову буде вкрай складно, її потрібно переглядати", - вказала міністр.

Але, з її слів, позиція МОН однозначна - потрібно підтримати ті категорії педагогів, які отримують найнижчу заробітну плату, як то молоді вчителі, майстри виробничого навчання та вихователі.

"Такі правки до бюджету подавались МОН та були підтримані освітнім комітетом ВРУ. Наша спільна мета - зробити їх реальністю до фінального прийняття бюджету. Переконана, що знайшовши кошти на дороги, аеропорти і фестивалі, ми точно можемо знайти їх на підвищення престижності праці освітян", - зазначила Новосад.

При цьому вона додала, що працюючи над законами "Про повну загальну середню освіту", "Про професійну освіту", змінами до закону "Про вищу освіту", "ми маємо виробити й нові підходи до заробітних плат усіх освітян".

Нагадаємо, у липні уряд схвалив рішення про підвищення зарплат освітянам.

Українські Національні Новини

Політика