monobilshist-pogodilas-iz-peredacheyu-aktsizu-otg-vtim-zabrala-v-nikh-subventsiyu-na-dorogi

Монобільшість погодилась із передачею акцизу ОТГ, втім забрала в них субвенцію на дороги

 • 8800 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Монобільшість погодилась із передачею частини акцизного збору з пального місцевим бюджетам, втім забрала в них субвенцію на будівництво доріг. Про це заявив народний депутат від депутатської групи Тарас Батенко під час розгляду правок до Бюджетного кодексу, передає кореспондент УНН.

"Як помста за те, що ми залишили акциз місцевим бюджетам... Те, що ви зараз ставите на підтвердження ряд правок, погоджених профільним комітетом, фактично ви вгролблюєте всю субвенцію місцевим органам влади на дороги", - зазначив нардеп.

При цьому по цілому ряду правок, попередньо частково підтриманих Бюджетним комітетом, народні депутати, переважно від фракції СН, голосували "проти".

Голова Бюджетного комітету Юрій Кузбит підтвердив, що таким чином монобільшість намагається збалансувати бюджет на наступний рік.

"Ми не вгроблюємо децентралізацію - ми пробуємо збалансувати бюджет-2020, щоб він був коректним, і щоб він відбувся", - наголосив Кузбит.

Нагадаємо, Верховна Рада, всупереч рішенню Комітету з питань бюджету, підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році акцизний збір буде залишатись у місцевих бюджетах. Відповідне рішення підтримали 275 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика