moodys-kreditniy-reyting-ukrayini-znizitsya-v-razi-povernennya-privatbanku-kolomoyskomu

Moody's: кредитний рейтинг України знизиться в разі повернення ПриватБанку Коломойському

 • 11507 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Кредитний профіль України серйозно постраждає, якщо новий президент країни втрутиться в запеклу судову тяжбу через націоналізацію в 2016 році найбільшого кредитора країни - ПриватБанку. Про це заявило міжнародне рейтингове агентство Moody's, передає УНН, посилаючись на Reuters.

Згідно Moody's, зміни в банківському секторі, в тому числі націоналізація ПриватБанку, стали одними з найбільших успіхів економічних реформ за останні п'ять років.

"Будь-яка загроза цьому прогресу - така, як ймовірність того, що новий президент втрутиться на користь апеляції Ігоря Коломойського про націоналізацію ПриватБанку в місцевих судах, - стане серйозною перешкодою на шляху реформ", - заявили в Moody's.

"Хоча це і не наш базовий сценарій, оскільки ми вважаємо його малоймовірним, він міг би зробити істотний негативний вплив на кредитний профіль України, якби здійснився", - додали в агентстві.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ" Приватбанк ", і визнав недійсним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Міністерство фінансів і Національний банк України планують апелювати на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва по націоналізації ПАТ "КБ" ПриватБанк ".

23 квітня судді колегії, яка прийняла рішення у справі про націоналізацію ПриватБанку, звернулися до голови Вищої ради правосуддя з заявами про втручання в їх діяльність.

Українські Національні Новини

Політика