moodys-pidvischilo-kreditniy-reyting-kiyeva

Moody’s підвищило кредитний рейтинг Києва

 • 7980 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило статус Києва у зв’язку з покращенням фінансових показників міста та реструктуризацію його боргу. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт агентства. 

В Moody’s відмічають підвищення кретидоспроможності міста, що закладає основу його фінансової стійкості.

"Покращення, відображене у підвищенні базової кредитної оцінки Києва до caa2 з caa3, пов'язано з розширенням бази доходів, в той час як місто стримує зростання видатків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Київ виграє через свій столичний статус і залишається одним із найбагатших міст країни, де ВВП на душу населення складає 340% від національного рівня.

Згідно з оцінками рейтингового агентства, поступове відновлення економіки призведе до зросту надходжень від загальних податків і доходів із власних джерел, проте фінансові показники лишатимуться нестабільними через відсутність стабільності урядових субсидій на тлі загальної слабкості державних фінансів та непередбачуваних змін в організаційних структурах.

Moody's відмічає, що борг міста повністю виражений у доларах США, що наражає Київ на додаткові валютні ризики.
Незважаючи на покращення фінансових показників, рейтинг Києва досі обмежений значними системними ризиками: столиця недостатньо ізольована від ризиків національного ринку і не має достатньої фіскальної автономії.

Раніше повідомлялося, що Київ подав заявки на участь у впливових міжнародних інвестиційних рейтингах у 2019 році. 

Нагадаємо, у березні 2018 року за результатами конкурсу видання Foreign Direct Investment Magazine (fDi) (Published by The Financial Times Ltd.) "Європейські міста і регіони майбутнього 2018/2019" Київ увійшов у трійку лідерів у номінації "Найкращі європейські міста майбутнього з точки зору рентабельності" та опинився у десятці найкращих європейських міст майбутнього за стратегією залучення прямих іноземних інвестицій.

Українські Національні Новини

Економіка