moratoriy-na-prodazh-zemli-strimuye-investitsiyi-y-galmuye-rozvitok-agrorinku-poroshenko

Мораторій на продаж землі стримує інвестиції й гальмує розвиток агроринку - Порошенко

 • 11839 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення стримує приплив іноземних інвестицій в Україну. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час першого засідання Національної інвестиційної ради у Києві, передає УНН.

"Я не можу сказати про успіхи в земельному законодавстві. Чинний мораторій на продаж землі стримує ваші інвестиції, гальмує розвиток аграрного ринку. Позбавляє значну кількість громадян України можливості реалізувати своє конституційне право розпорядження своє земельною власністю", - наголосив він.

Президент підкреслив, що навіть рішення ЄСПЛ про те, що заборона продажу землі є порушенням конвенції з прав людини, не "протверезіло українських популістів".

"Мушу визнати, що в цьому питанні, я хоч стою твердо на позиціях української Конституції та європейського права, поки що, на жаль, перебуваю в цьому питанні в політичній меншості. І буду докладати максимум зусиль, в тому числі, і щодо комунікаційної стратегії для того, щоб забезпечити проведення цього рішення", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, Європейський суд із захисту прав людини (ЄСПЛ) ухвалив рішення у справі “Зеленчук та Цицюра проти України”, згідно з яким визнано, що абсолютна заборона на купівлю та продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні порушує Європейську конвенцію з прав людини.

Українські Національні Новини

Економіка