moravetskiy-pro-viyskovi-reparatsiyi-mi-nadishlemo-diplomatichnu-notu-nimechchini

Моравецький про військові репарації: "Ми надішлемо дипломатичну ноту Німеччині"

 • 176781 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава відправить дипломатичну ноту до Німеччини у зв'язку зі звітом про військові репарації. Він наголосив, що Польща добиватиметься відшкодування збитків всіма формами та можливими шляхами. Про це УНН пише посилаючись на агенство PAP.

Цитата

"Я глибоко вірю, що кожен розсудливий поляк, будь-хто, хто знає історію Польщі, історію Другої світової війни і те, що сталося після Другої світової війни, розуміє, що не може бути жертв найбільших злочинів німців ніж Республіка Польща, наші громадяни... Найбільше людей по відношенню до нашого економічного потенціалу та населення ми втратили внаслідок німецьких убивств, особливо німецьких. Тому для мене очевидно, що ми маємо вимагати компенсацію" - сказав Моравецький в інтерв'ю TVP3 Bydgoszcz,

Деталі

Прем'єр-міністр висловив переконання, що чим більше поляків прочитають звіт, тим вони більше дізнаються про Другу світову війну.

Моравецький наголосив, що не може собі уявити, щоб Польща могла відмовитися від репарацій після того, що було представлено звіт.

Прем'єр-міністр зазначив, що для того, щоб "наші відносини з Німеччиною були зразковими та відмінними, нам потрібна компенсація, бо без неї між польським та німецьким народами завжди висітиме гігантська несправедливість".

Прем'єр-міністр також відповів на запитання, що буде далі у зв'язку з оприлюдненим звітом про втрати, які зазнала Польща.

"Ми надішлемо до Німеччини дипломатичну ноту. Ми запросимо їх до переговорного процесу. Досягнемо цього на всіх можливих форумах, усіма можливими шляхами. У найближчі місяці, квартали та роки ми також дуже широко висвітлювати на весь звіт і все, що там є", - оголосив він.

Доповнення

У четвер у Королівському замку у Варшаві була представлена ​​доповідь про втрати, понесені Польщею внаслідок агресії та німецької окупації під час Другої світової війни. Повідомлялося, що загальна сума збитків Польщі становить 6 трлн 220 млрд 609 млн злотих, що становить 1 трлн 532 млрд 170 млн доларів США.

Українські Національні Новини

Новини Світу