morem-migrantiv-u-yes-v-ukrayini-suditimut-grupu-zlochintsiv-yaki-organizuvali-biznes-na-nelegalakh

Морем мігрантів у ЄС: в Україні судитимуть групу злочинців, які організували бізнес на нелегалах

 • 10268 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. В Україні завершено розслідування щодо організованої злочинної групи, яка займалася торгівлею людьми. Їх звинувачують у вербуванні й переміщенні за кордон щонайменше 12 громадян України. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, інформує УНН.

Зазначається, що завершено досудове розслідування щодо групи осіб, яка організувала транснаціональний канал торгівлі людьми для подальшої їх експлуатації та втягнення у злочинну діяльність – незаконне переправлення морем мігрантів. Громадян України вербували членами екіпажу на вітрильні яхти та прогулянкові катери, які здійснювали перевезення морем мігрантів з Туреччини до Греції та Італії, та з Греції до Італії.

"Слідством встановлено причетність учасників групи до вербування і переміщення за кордон щонайменше 12 громадян України, частина з яких наразі перебуває у місцях позбавлення волі в Греції", - зазначили в ОГП.

Відповідно до ст. 290 КПК України сторонам кримінального провадження відкрито матеріали досудового розслідування, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Фігурантів справи звинувачують у порушення частини 2 статті 149 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, перед Новим роком мешканка Кривого Рогу передала свою доньку для експлуатації жінці, яка займалася жебрацтвом та планувала втягнути у це дитину. Наразі обох жінок затримано, а дівчинку помістили до будинку дитини у Кропивницькому.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП