mosiychuk-otsiniv-robotu-futbolnoyi-tsk-ta-poradiv-yak-pravilno-prokhoditi-poligraf-yiyi-chlenam

Мосійчук оцінив роботу “футбольної” ТСК та порадив, як правильно проходити поліграф її членам

 • 18428 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Екс-нардеп Ігор Мосійчук розповів про те, що Тимчасова слідча комісія ВР з вивчення питання будівництва футбольних майданчиків (у Києві, у період 2017-2018 рр) має на меті дискредитувати одних та заробити “політичні дивіденди” для інших. А тому, за його словами, проходження поліграфу членам Комісії “рекомендовано”, і відбуватися цей процес повинен за всіма правилами, не перетворюючись у чергове шоу, передає УНН.

“Якщо говорити про цю саму ТСК і причину її створення, я вважаю, що є намагання дискредитувати когось,... та отримати дивіденди як політичні, так і матеріальні. У зв'язку з цим, вважаю, що проходження поліграфу членами ТСК було б доречно”, - сказав він, додавши, що такий процес не має бути перетворений у шоу.

Поліграф потрібно проходити в Інституті судово-медичних експертиз, наполягає Мосійчук.

“Тому я рекомендую, і звертаю увагу всіх: хто хоче не дискредитувати поліграф, а дійсно мати відповідну експертизу - звертатися треба до інституту судово-медичних експертиз, нашого, київського, де проводиться комплексна психологічна експертиза із використанням детектора брехні - поліграфу.

Я особисто, і моя помічниця пішли і сплатили за проходження поліграфу кошти (через звинувачення у нібито причетності до усунення Супрун - ред.), і отримали висновки судово-медичної експертизи із використанням поліграфу. Я зразу скажу, що тоді нам заборонили відеозйомку, що там працюють фахівці, які мають вчений ступінь у медицині. В абсолютній тиші проходять дані дослідження”, - пояснив він.

Мосійчук додав, що поліграф допоможе розвіяти сумніви та закиди щодо ТСК, адже цим методом перевірки користуються і в СБУ, і військові прокурори тощо.

“...там (в інституті судово-медичних експертиз - ред.) фахівці, яким можна довіряти”, - резюмував екс-депутат.

Нагадаємо, що ініціатива стосовно проходження членами футбольної ТСК поліграфу виникла після того, як у ЗМІ була опублікована переписка, нібито, депутата Григорія Суркіса.  У тексті смс він вітав утворення Комісії та написав “Працюємо далі”.

Не політизувати роботу ТСК раніше закликав і генпрокурор Руслан Рябошапка. 

А депутат Володимир Величкович, взагалі, відкрито заявив про те, що Комісія працює в умовах конфлікту інтересів, “про який усі знають, але який замовчують”. 

Також нагадаємо, вперше інформацію про тиск на ТСК озвучив нардеп Григорій Мамка. За його словами “всі члени ТСК визнали той факт, що на ТСК здійснюється тиск”, хоча, як зазначив інший член Комісії Геннадій Касай, спочатку ініціював “заяву про тиск” лише один представник Комісії. Тож, ймовірно, що йдеться про самого Мамку, який є однопартійцем згаданого вище Григорія Суркіса. 

Українські Національні Новини

Політика