moskalkova-podala-prokhannya-pro-zvilnennya-vishinskogo-pid-pidpisku-pro-neviyizd

Москалькова подала прохання про звільнення Вишинського під підписку про невиїзд

 • 8325 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова звернулася до українського суду з проханням розглянути можливість звільнення з-під варти головного редактора агентства "РІА Новини України" Кирила Вишинського під підписку про невиїзд. Про це вона сказала в журналістам в понеділок, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Я просила врахувати суд прохання про застосування до нього інших можливих заходів обмеження, зокрема підписку про невиїзд. Його позиція - відстоювати своє добре ім'я в рамках судового процесу - свідчить про те, що він готовий з'являтися до суду", - заявила вона.

Москалькова стверджує, що в України на даний момент є всі юридичні підстави для звільнення Вишинського.

"Сьогодні діє постанова Конституційного суду України, про те, що статті, які інкримінують Кирилу Вишинському, не підпадають під перелік статей, обов'язкових для утримання під вартою в якості запобіжного заходу. З'явилася правова основа для вирішення питання", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, 15 липня Подільський районний суд Києва знову переніс розгляд справи щодо керівника "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського, засідання відбудеться 19 липня.

Українські Національні Новини

Політика