moskva-i-deli-pidpisali-ugodu-pro-virobnitstvo-600-tisyach-avtomativ-kalashnikova-v-indiyi

Москва і Делі підписали угоду про виробництво 600 тисяч автоматів Калашникова в Індії

 • 14735 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Москва і Нью-Делі у понеділок підписали угоду, згідно з якою Індія виготовить понад 600 000 автоматів АК-203. Про це пише УНН з посиланням на заяву концерну Калашникова.

Деталі

Угода була укладена під час візиту президента Володимира Путіна до Індії для переговорів з прем’єр-міністром Нарендрою Моді.

Індія та Росія підписали чотири угоди про співпрацю в галузі оборони в рамках діалогу у форматі 2+2 за участю міністрів оборони та закордонних справ двох країн.

Серед чотирьох угод був Протокол про внесення змін до угоди між Індією та Росією щодо співробітництва у галузі виробництва стрілецької зброї серії Калашникова від 18 лютого 2019 року.

Також був підписаний контракт на закупівлю 601 427 автоматів АК-203 через Indo-Russia Rifles Private Limited, які будуть вироблятися в Індії. Крім того, Індія закупить у Росії 70 000 гвинтівок.

Також підписано угоду про програму військово-технічного співробітництва на 2021-2031 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі зростає кількість ядерної зброї, готової до застосування

Доповнення

За даними російських ЗМІ, в даний час в Індії локалізовано складальне виробництво російських танків Т-90С, йде ліцензійне складання винищувачів четвертого покоління Су-30МКІ, ведеться спільна з Росією робота над гіперзвуковою ракетою "БраМос-2". На території Індії створено спільні з російською стороною підприємства за участю холдингів "Ростеху" з випуску автоматів Калашникова АК-203 та вертольотів Ка-226Т. Також планується організувати ліцензійне виробництво в Індії переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК) "Ігла-С".

Крім того, РФ розраховує незабаром підписати з Індією контракти на постачання додаткових партій винищувачів МіГ-29 та Су-30, гелікоптерів Ка-31, а також модернізацію раніше поставленої авіатехніки.

Українські Національні Новини

Новини Світу