moskva-i-vashington-uzgodzhuyut-mistse-dlya-zustrichi-putina-i-baydena-v-zhenevi-pyeskov

Москва і Вашингтон узгоджують місце для зустрічі Путіна і Байдена в Женеві - Пєсков

 • 15063 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в понеділок заявив, що на даний момент вирішується питання про місце для зустрічі російського лідера і президента США Джо Байдена. За словами Пєскова, є "більш-менш" зрозумілі пропозиції. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Дійсно за місцем зустрічі є вже більш-менш зрозумілі якісь пропозиції, але я не буду зараз передбачати, ми якось це все, напевно, синхронно зробимо з американцями. Поки утримаюся від будь-яких висловлювань з цього приводу", - сказав Пєсков журналістам у понеділок.

Деталі

Як стверджує сторона Кремля, на порядку денному стоїть питання про проведення спільної пресконференції президентів Росії і США - це один з непідтверджених пунктів програми. Як зазначив Пєсков, це повинно бути "обопільним рішенням".

"Проговорюється зараз тема, поки це непідтверджений пункт програми - спільна пресконференція двох президентів. Зрозуміло, знову ж таки - це обопільне має бути рішення. І після того, як ми погодимося або на тому, чи на іншому варіанті, ми вам повідомимо", - сказав Пєсков.

Він також зазначив, що президенти можуть обговорити тему засуджених росіян в США і американців в Росії.

Нагадаємо

5 червня газета Tribune de Genève виступила з припущенням, що російсько-американський саміт в Женеві може пройти на одній з вілл, а не в готелі. У газеті нагадали, що в 1985 році радянський лідер Михайло Горбачов і американський президент Рональд Рейган провели свою першу зустріч на віллі Fleur d'Eau в женевському передмісті Версуа.

До цього, швейцарська преса виступила з прогнозом, що зустріч двох президентів, швидше за все, пройде в женевському готелі InterContinental, де також зустрічалися Горбачов і Рейган в 1985 році. За словами газети Tan, її перевагою є зручне розташування поруч з міжнародними організаціями.

Додамо

Президент Росії Володимир Путін заявив, що під час зустрічі з американським президентом Джо Байденом, основний акцент буде зроблений на врегулювання двосторонніх відносин. За словами Путіна, відносини двох держав знаходяться на "надзвичайно низькому рівні".

При цьому, Вашингтон не сподівається, що зустріч президентів у Женеві дозволить вирішити всі наявні між країнами проблеми.

Контекст

25 травня Кремль і Білий дім зробили офіційний анонс саміту президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна в Женеві, 16 червня.

Швейцарія відкрила акредитацію на саміт Байдена і Путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу