moskva-pidtverdila-normandsku-zustrich-goliv-mzs-u-berlini

Москва підтвердила "нормандську" зустріч голів МЗС у Берліні

 • 10043 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) запланована на 11 червня в Берліні. Про це заявив в середу заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Так, зустріч планується 11 червня", - сказав він.

За словами Карасіна, закритих тем на зустрічі голів МЗС немає, всі питання будуть обговорюватися.

"Всі теми будуть обговорюватися", - зазначив Карасін, відповідаючи на запитання, чи буде порушуватися тема місії ООН на Донбасі.

"Всі теми, які на порядку денному врегулювання української кризи, будуть обговорюватися. Закритих тем немає. Нормандський формат для цього і створений", - додав він.

Раніше зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" у Берліні 11 червня анонсував міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

"Нормандський формат" переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України існує з червня 2014 року. Тоді під час святкування 70-річчя висадки військ союзників у Нормандії лідери Росії, Франції, Німеччини та України вперше провели зустріч у такому форматі. Востаннє очільники дипломатичних відомств чотирьох країн зустрічалися у цьому форматі рік тому, в лютому 2017 року у Мюнхені.

Українські Національні Новини

Політика