moskva-postavila-novu-partiyu-uranu-frantsiyi-greenpeace-zaklikav-rozirvati-vsi-kontrakti-z-rosatomom

Москва поставила нову партію урану Франції. Greenpeace закликав розірвати всі контракти з Росатомом

 • 449471 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. У понеділок росія доставила до Франції збагачений уран. Greenpeace відреагувала, назвавши такі дії "скандальними" після вторгнення Москви до України, інформує УНН.

Деталі

За повідомленням журналіста AFP, у понеділок вранці у французькому порту Дюнкерк вантажне судно вивантажило циліндри з ураном із росії. Російське вантажне судно "Балтійський 202" прибуло з Санкт-Петербурга та вивантажило "25 балонів із російським збагаченим ураном", повідомляє Greenpeace.

В Greenpeace заявили, що постачання підтвердило залежність Франції від російської атомної галузі, на яку не поширюються санкції, накладені на кремль.

"Це нова ілюстрація того, що французька атомна промисловість продовжує торгувати ураном з Росатомом, російським державним ядерним гігантом", - заявила активіст Greenpeace Полін Бойєр.

"Продовження цієї ядерної торгівлі з росією під час війни скандально", - сказала вона AFP.

"Якщо уряд хоче послідовно підтримувати український народ, він має розірвати всі контракти з Росатомом", - заявила Бойєр.

Greenpeace заявив, що це сьоме постачання урану з росії до Франції з початку вторгнення Москви до України.

Додамо

У звіті, опублікованому раніше цього місяця, Greenpeace розкритикувала "залежність" Франції від російської атомної енергетики, яка, на відміну від викопного палива, не підпадає під дію міжнародних санкцій. У повідомленні йшлося про те, що Франція отримала з росії "третину збагаченого урану, необхідного для експлуатації французьких атомних електростанцій протягом одного року".

Французький уряд спростував це, заявивши: "Наша країна аж ніяк не залежить від росії в експлуатації своїх атомних електростанцій і змогла диверсифікувати свої джерела постачання".

Українські Національні Новини

Новини Світу