moskva-ta-pekin-obgovorili-viynu-v-ukrayini

москва та Пекін обговорили війну в Україні

 • 923554 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. мзс рф повідомило про зустріч голови відомства сергія лаврова і китайсього колеги Цінь Гана на полях засідання G20 в Індії, заявивши, що росія та Китай обговорили війну в Україні і виступають з критикою того, що названо "шантаж та погрози" щодо інших країн, пише УНН.

Деталі

"лавров та Цінь Ган обговорили поточну ситуацію навколо України, включаючи позицію МЗС КНР щодо політичного врегулювання української кризи, розглянули низку актуальних міжнародних тем", -ідеться зокрема у повідомленні мзс рф.

Як зазначається, "констатовано високий ступінь близькості та збіг позицій з усіх питань, що обговорювалися".

"Висловлено одностайне неприйняття спроб втручання у внутрішні справи інших країн, нав'язування односторонніх підходів шляхом шантажу та загроз", - ідеться у заяві, де не вказується, щодо кого адресовано таке послання, однак, AFP зазначає, що критика стосується Заходу.

Доповнення

Зустріч G20 супроводжувалася серією двосторонніх зустрічей, затьмарених розбіжностями з приводу війни в Україні.

Так, на зустріч у Делі прибули зокрема голова мзс рф сергій лавров, держсекретар США Ентоні Блінкен і Цінь Ган з Китаю. Колишній індійський дипломат зауважив з цього приводу, що Індії доведеться "зробити щось особливе", щоб змусити їх не звертати уваги на свої розбіжності з приводу війни.

Українські Національні Новини

Війна