mostami-poyizdami-i-dorogami-ugorschina-bude-zblizhuvatisya-z-ukrayinoyu-v-infrastrukturi

Мостами, поїздами і дорогами: Угорщина буде зближуватися з Україною в інфраструктурі

 • 14663 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Україна і Угорщина обговорюють низку інфраструктурних проектів, які, зокрема, можуть посприяти збільшенню турпотоку і товарообігу між країнами. Про це сказав посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в інтерв'ю виданню "Фокус", передає УНН.

"Ми працюємо над двома великими проектами. Перший - ремонт автодороги навколо Берегово та на відрізку до Мукачево. Другий - автобан з угорської сторони. Він незабаром підійде до кордону з Україною, залишилося побудувати два десятка кілометрів. Ми хочемо об'єднати два регіони і дві країни", - сказав посол, розповідаючи про найбільші інфраструктурні проекти, які підтримує Угорщина на території України або які пов'язані з нею.

"Крім того, співпрацюємо на рівні залізниць - успішно функціонує рейс Мукачево - Будапешт. Можливо, запустимо другу пару поїздів", - зазначив він.

За словами Ійдярто, Угорщина також веде переговори з Україною про будівництво моста через Тису на пункті пропуску.

"Очевидно, чопський міст не справляється з потоком туристів. Якщо ж буде більше вантажів, а ми сподіваємося на розвиток не тільки регіональних, але і державних економічних відносин, то другий міст необхідний", - сказав він.

Посол нагадав, що, незважаючи на прохолодні відносини між двома країнами, товарообіг Угорщини з Україною в 2018 році становив 4 млрд євро - більше, ніж з Росією.

Як повідомляв УНН, 1 грудня в Україні з'явився уповноважений з транскордонного співробітництва з Угорщиною Микола Балтажи - на наступному тижні він поїде в Будапешт.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Промвиробництво в Україні з початку року впало на 2,5%

     • 8158 переглядiв

    У Лукашенка вирішили монополізувати алкогольний ринок

     • 10488 переглядiв

    В Україні зафіксували ще один випадок малярії

     • 16664 переглядiв