movniki-perevikonuyut-kvoti-na-ukrayinomovni-peredachi-bilsh-nizh-na-30

Мовники перевиконують квоти на україномовні передачі більш ніж на 30%

 • 12621 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Цього року загальнонаціональні, місцеві й регіональні радіостанції суттєво перевиконали квоти україномовних пісень та передач. Про це під час прес-конференції в Києві заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає кореспондент УНН.

"Перевиконання квоти україномовних пісень від мінімального встановленого законом значення становить: в ефірі загальнонаціональних радіостанцій перевиконують квоти на 24%, місцеві і регіональні радіостанції – на 18%... Щодо ведення передач українською мовою, радіостанції перевиконують квоти більш ніж на 30%, місцеві регіональні перевиконують квоти на 37%", - сказав він.

Зазначимо, що на сьогодні в Україні діють наступні квоти: для обсягу україномовних пісень – не менше 30%, для обсягу ведення передач – не менше 55%.

Нагадаємо, закон про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації, яким встановлюється 75% квоти україномовного контенту на телебаченні, набув чинності 13 жовтня 2017 року.

Як повідомляв УНН, по всій Україні 31 серпня відключили аналогове телебачення, оскільки країна переходить на цифровий формат.

Українські Національні Новини

Політика