moz-braziliyi-zayaviv-pro-gotovnist-do-koronavirusu-na-tli-pershoyi-pidozri-na-zarazhennya

МОЗ Бразилії заявив про готовність до коронавірусу на тлі першої підозри на зараження

 • 13276 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Міністр охорони здоров'я Бразилії Луїс Енріке Мандетта уникнув будь-яких панічних настроїв щодо першої підозри на зараження новим коронавірусом у країні, відзначивши, що "це грип, давайте пройдемо через це", і запевнивши, що Бразилія вже підготувалася до кількох сценаріїв через коронавірус. Про це пише Globo.com, передає УНН.

"Ми будемо готуватися найкращим чином. Але потрібно бути спокійними. Це грип, ми пройдемо через це... І ми не повинні втрачати уявлення про людяність", - сказав міністр охорони здоров'я країни.

За словами Мандетти, у Бразилії кліматичні умови відрізняються від тих, що в країнах північної півкулі, де з'явився вірус. Тому, за його словами, необхідно з'ясувати, як цей вірус поводитиметься влітку в тропічній країні.

"Ми не знаємо, тут вірус прискорюється чи сповільнюється. Віруси поводяться по-різному в Північній півкулі і Південній півкулі, це вірус, який з'явився при низьких температурах. Це може бути не та ж сама поведінка. Це може бути на краще чи на гірше", - підкреслив міністр.

Він визнав занепокоєння населення. "Існує тиск з боку громадської думки. Ви повинні бути дуже спокійні. Передавайте спокій, щоб уникнути паніки. І давайте впораємося з цим грипом. Намагайтеся мінімізувати стрес", - прокоментував він.

Цієї середи міністерство охорони здоров'я Бразилії проведе прес-конференцію, щоб прокоментувати випадок підозри на коронавірус, який вже проходить другий тест. Цей випадок - у 61-річного чоловіка, який живе у Сан-Паулу і недавно повернувся з Італії.

За словами Мандетти, Бразилія вже підготувалася до кількох сценаріїв через коронавірус. І вже узгоджений, зокрема протокол щодо забезпечення ліжкомісць у разі потреби.

"Це дуже складний ворог. Тому необхідно зміцнювати гігієну, уникати людних місць і робити ставку на вакцину. Немає способу запобігти потраплянню до Бразилії. Цей вірус потрапив з літака, який прибув з Мілана..." - зауважив він.

Він додав, що Бразилія перебуває в постійному контакті з іншими країнами Південної Америки для моніторингу вірусу і що вона інвестувала ресурси для закупівлі засобів індивідуального захисту для медичних працівників, на додаток до навчання представників лабораторій для проведення тестів для виявлення нового коронавірусу.

Нагадаємо, у Південній Америці - у Бразилії - попередньо виявлений перший випадок коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу