moz-britaniyi-proponuye-kozhnomu-doroslomu-zhitelyu-krayini-do-oseni-vaktsinuvatisya-vid-covid-19

МОЗ Британії пропонує кожному дорослому жителю країни до осені вакцинуватися від COVID-19

 • 14553 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Генкок заявив у неділю, що до осені вакцинуватися від COVID-19 запропонують кожному дорослому жителю країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на BBC, інформує УНН.

За словами Генкока, наразі у Британії вакциновано близько 2 мільйонів людей. З 11 січня планується збільшити кількість щоденних щеплень. Також він вказав, що до осені вакцинуватися від COVID-19 запропонують кожному дорослому жителю країни.

"За останній тиждень ми вакцинували більше людей, ніж за весь грудень, тому ми прискорюємо впровадження", – сказав він у ефірі ВВС.

Генкок додав, що до середини лютого планують вакцинувати загалом близько 14 мільйонів людей, зокрема людей похилого віку, клінічно вразливих, а також медичних та соціальних працівників.

Наразі у Британії щодня вакцинують близько 200 тисяч людей.

9 січня Букінгемський палац повідомив, що королева Великої Британії Єлизавета ІІ та її чоловік, герцог Единбурзький Філіп також отримали першу дозу вакцини.

За даними Університету Джонса Гопкінса, у Британії станом на 10 січня виявили понад 3 мільйона інфікованих коронаірусом. Померли від початку пандемії більш ніж 800 тисяч, що є п’ятим показником у світі.

Кампанію з вакцинації Британія почала однією з перших – на початку грудня. У країні дозволено використання вакцини, виробленої американською Pfizer Inc. та німецькою BioNTech SE, а також препарату компанії AstraZeneca, розробленого разом із Оксфордським університетом.

Як повідомлялося раніше в УНН, у світі коронавірус виявили вже у понад 90 млн осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство